Arkapia

Çdo të dielë ora 21:00

“Arkapia”, fjalë e vjetër shkodranisht, do të thotë derë e vogël. Siç e sugjeron kuptimi i këtij emri, thelbi i emisionit është dialogu, debati që ashtu si funksioni i derës së vogël është që të të nxjerrë në një hapësirë më të madhe.

Çdo të diel, ora 21:00, për 40-50 minuta, të ftuarit në studio që janë nga fushat e artit, kulturës, mendimit, shqiptarë e të huaj, hyjnë në thellësi të çështjeve më të rëndësishme të aktualitetit, por shpesh edhe i tejkalojnë nevojat e ditës.

“Arkapia” nuk lë jashtë analizave dhe vëzhgimeve ngjarjet kulturore në rrethe të vendit, duke i sjellë në ekran përmes reportazhit.

Emisioni është ideuar dhe drejtohet nga Elsa Demo, e cila ka një pervojë të gjatë në shtypin e shkruar po edhe në median televizive të viteve të fundit.

Nisi transmetimin me 19 mars 2017.

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Emisioni i fundit

“Arkapia” nga Elsa Demo – Viktor Gjika, film pas filmi

A ka mundur Viktor Gjika të gjejë një zgjidhje, të ruajë një ekuilibër për t’iu përgjigjur standardit të kohës dhe për të shprehur një vete krijuese?

Në 23 qershor është 80-vjetori i Gjikës. “Arkapia” sjell zërat e bashkëpunëtorëve të tij dhe të ftuar në studio janë kineasti Mevlan Shanaj dhe Julian Bejko autor i “Shoqëria e kinemasë”.

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Artikull i Rekomanduar:
Arkapia

Close