Zbuloni pse në Angli votohet me laps
15/06/2017 - 21:39

Nëse në Shqipëri jemi mësuar që ti kryejmë votimet me përdorimin e stilolapsit, në Angli përdoret lapsi.

“Përdorimi i lapsit ose stilolapsit nuk është i specifikuar në legjislacion. Në angli, lapsat janë përdorur për arsye historike dhe praktike. Përdorimi i tyre nuk rrit mundësinë e mashtrimit në zgjedhje pasi në shenjat e tyre mund të fshihen. Por e njëjta gjë vlen edhe për stilolapsin pasi boja mund të lëshojë dhe të shkatërrojë fletën e votimit,” – tregoi Jordan Lawrence, një përfaqësues i Komisionit Zgjedhor.

Edhe pse gjithmonë është votuar me laps, është e lejueshme që të përdoret edhe stilolapsi.

/oranews.tv/

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Komento