Viti i ri shkollor - Nesër fillon shkolla, mbi 495 mijë nxënës nisin arsimin parauniversitar
10/09/2017 - 13:29 Nga: Manjola Hasa

Mbi 495 mijë nxënës në të gjithë Shqipërinë nisin nesër vitin e ri shkollor 2017-2018. Nga ky numër total, rreth 33 mijë vogëlushë do të përjetojnë emocionet e uljes për herë të parë në bankat e shkollës. Sipas Udhëzimi të Ministrisë së Arsimit, shkolla fillon në 11 shtator dhe përfundon në 2 qershor 2018 për arsimin fillor, dhe 14 qershor për shkollat e mesme.

Të hënën e 11 shtatorit fillon viti i ri shkollor. Në bankat e shkollës në arsimin fillor dhe atë 9-vjeçar, dhe atë të mesëm do të ulen 495 mijë nxënës.

Nga ky numër,  rreth 33 mijë vogëlushë në të gjithë Shqipërinë do të përjetojnë për herë të parë emocionet e uljes në bankat e shkollës.

Sipas udhëzimit të Ministrisë së Arsimit, viti i ri shkollor fillon 11 shtator dhe përfundon në 2 qershor 2018.

Ndërkohë që pushimet fillojnë në 23 dhjetor dhe përfundojnë në 7 janar. Sa i përket provimeve kombëtare të lirimit, udhëzimi parashikon që ato të zhvillohen në periudhën 11- 30 qershor të vitit 2018.

Ndërkohë që përfundimi i mësimeve për shkollat e mesme është parashikuar data 14 qershor.

Për maturantët, viti shkollor fillon në 11 shtator dhe do të përfundojë në datën 31 maj 2018.

Pushimet me rastet e festave të fundvitit edhe për gjimnazistët fillojnë  në 23 qershor dhe përfundojnë në 7 janar.

Provimet e Maturës Shtetërore për vitin shkollor 2017-2018 do të zhvillohen gjatë periudhës 1 deri në 30 qershor sipas urdhëzimit  të  Ministrisë së Arsimit.

VITI I RI SHKOLLOR

Rreth 495 mijë nxënës në arsimin parauniversitar

Rreth 33 mijë nxënës nisin klasën e parë

Shkollat fillore, mësimi mbaron në 2 qershor 2018

Shkollat e mesme, mësimi mbaron në 14 qershor 2018

/Oranews.tv/

Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter

Komento

Më shumë